پنجشنبه , 2 اردیبهشت 1400 - 3:42 قبل از ظهر

طرز تهیه والک پلو مجلسی

ممکنه شما هم مثل من این سوالات زیاد به گوشتون خورده باشه که والک پلو چیست یا والک پلو غذای کجاست. اصلا شاید سوال خودتون هم باشه.

پس بیاین یه بار برای همیشه طرز تهیه این پلوی معرکه رو با هم مرور کنیم.

به گزارش دهه شصتی ها، این پلوی خوشمزه از یه نوع گیاه خودرو تهیه میشه که در فصل بهار (البته بیشتر اردیبهشت و خرداد) توی دامنه کوه های البرز و زاگرس رشد می کنه.

والک رو معمولا به اسم های مختلفی مثل سیر کوهی یا تره کوهی هم می شناسن. در واقع ترکیب والک با برنج یه غذای محلی و قدیمی کرمانشاهی و تهرانی می سازه.

این پلوی خوش عطر به روش های متنوعی تهیه میشه. ما سعی کردیم تموم نکات لازم رو بهتون بگیم.

به همین خاطر والک پلویی که به روش آبکش برنج تهیه میشه رو در قالب روش اول و سبک برنج کته ای اون رو در روش دوم آوردیم.

البته این که اسم روش اول والک پلوی مجلسی هست، به این معنا نیست که روش کته رو برای مهمونی ها نمیشه تهیه کرد. انتخاب طرز تهیه والک پلوی خوشمزه به عهده خود شماست.

والک پلو با مرغ، و گوشت و چرخ کرده، انواع خوراک، تن ماهی، لوبیا و نیمرو هم سرو میشه.

مواد لازم برای والک پلو

والک 400 گرم

برنج 500 گرم

روغن مایع 100 گرم

نمک و آب به میزان لازم

طرز تهیه والک پلوی مجلسی

1- برای شروع باید برنج را خوب بشویید و به همراه آب و مقداری نمک در ظرفی بریزید تا 1 الی 2 ساعت خیس بخورد.
2- حالا والک ها را کاملا تمیز کنید. خوب و با دقت آن ها را بشویید و در سبد یا صافی بریزید تا آب آن ها گرفته شود.
3- وقتی آب والک ها کاملا کشیده شد، آن ها را خرد کنید. اندازه برش والک ها بهتر است کمی از سبزی مخصوص پلو بزرگ تر باشد. حدودا به اندازه یک بند انگشت خوب است. یا می توانید آن ها را به شکل نواری برش بزنید.
4- یک قابلمه به اندازه متوسط بردارید. داخل قابلمه آب بریزید به طوری که نصف آن را پر کند. قابلمه را روی حرارت زیاد اجاق گاز بگذارید، مقداری نمک اضافه کرده و صبر کنید تا آب به جوش بیاید.
5- وقتی آب درون قابلمه به جوش آمد، آب برنج را خالی کنید. برنجی که یکی دو ساعت خیس خورده را درون قابلمه محتوی آب جوش بریزید. حدود یک ربع بعد برنج باید کمی نرم تر شده باشد. در این مرحله از تهیه والک پلو برنج اصطلاحا نیم پز شده است.
6- حالا والک های خرد شده را درون قابلمه بریزید. اجازه دهید حدودا 5 دقیقه والک به همراه برنج بجوشد. سپس مخلوط برنج و والک را آبکش کنید.
7- در این مرحله در صورت تمایل ته دیگ دلخواه را در قابلمه قرار دهید. مخلوط برنج و والک را در قابلمه ریخته و به آن کمی آب و مقداری روغن اضافه کنید. (مانند دم کردن برنج ایرانی) درب قابلمه را بگذارید. حرارت اجاق گاز را روی درجه ملایم تنظیم کنید. اجازه دهید والک پلوی شما حدود 40 تا 45 دقیقه ی دیگر روی حرارت باشد تا دم بکشد.

نوش جان/

درباره ی هانیه بخشی

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه قیمه نثار مجلسی قزوینی

به گزارش دهه شصتی ها، «قیمه نثار» یکی از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی و مشهورترین غذای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *