چهارشنبه , 2 تیر 1400 - 4:59 بعد از ظهر

گبولی پلو یک غذای سنتی در جنوب کشور

گبولی پلو

طرز تهیه گبولی پلو لنگه ای جنوب کشور قشم گبولی چیست رستوران گبولی بندرعباس قبولی

به گزارش دهه شصتی‌ها، این برنج نوعی دمی یا کته محسوب می شود که با آب گوشت پخته می شود. این برنج از انواع برنج های قاطی است که با گوشت خرد شده و نخود و سیب زمینی و کشمش مخلوط می شود و سرو می گردد. وجود نخود درون برنج، خواص آن را افزایش می دهد. از آن جا که برنج با آب گوشت پخته می شود، تمام مزه و خاصیت گوشت را به خود می گیرد. می توان مخلفات را با برنج مخلوط یا به طور جدا روی آن ریخت که بسته به سلیقه هر کس می تواند متفاوت سرو شود.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج ۴ پیمانه
گوشت گوسفندی ۲۵۰ گرم
پیاز ۲ عدد
سیب زمینی ۲ عدد
نخود ۱ پیمانه
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
کشمش ½ پیمانه
چوب دارچین ۱ تکه
پودر لیمو عمانی ½ قاشق چایخوری
ادویه پلویی ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت گبولی پلو

مرحله اول

برای تهیه گبولی پلو خوشمزه و مجلسی ابتدا پیاز را شسته و پوست می کنیم. سپس یک قابلمه برداشته و با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم. سپس پیاز ها را که خلالی خرد کرده ایم درون روغن تفت می دهیم تا سبک و طلایی شود.

مرحله دوم

سپس گوشت را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا رنگ گوشت عوض شود. سپس فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کرده تفت می دهیم تا عطر و بوی آن خارج شود. سپس چوب دارچین را هم اضافه کرده و با کمی آب می گذاریم تا بپزد.

مرحله سوم

در اواخر پخت، نمک اضافه می کنیم. وقتی گوشت کامل پخت، آب گوشت را صاف می کنیم. گوشت هم کنار می گذاریم. داخل آب گوشت، هل و فلفل سیاه و ادویه پلویی و لیمو عمانی اضافه می کنیم و می گذاریم تا به جوش آید. برنج را از قبل شسته و با نمک خیس می کنیم.

مرحله چهارم

وقتی آب گوشت به جوش آمد، آب برنج را دور می ریزیم و برنج را به آب گوشت اضافه می کنیم. آب را به قدری اضافه می کنیم که یک بند انگشت روی برنج را آب بپوشاند. وقتی آب برنج کشیده شد، کمی کره به برنج اضافه می کنیم. سیب زمینی ها را شسته و پوست می کنیم.

مرحله پنجم

در این مرحله سیب زمینی ها را به صورت نگینی خرد می کنیم. در ادامه یک تابه بر می داریم و با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم تا روغن داغ شود. سپس سیب زمینی ها را درون آن سرخ می کنیم. سیب زمینی ها را از تابه بیرون می آوریم.

مرحله ششم

در این مرحله یک پیاز دیگر برداشته و به صورت خلالی متوسط خرد می کنیم. سپس درون تابه سرخ می کنیم و از تابه خارج می کنیم. گوشت را ریز ریز کرده و در همان تابه، سرخ می کنیم. نخود را از قبل خیس کرده ایم با کمی آب می پزیم.

سپس با کمی پودر لیمو عمانی و نمک و کمی رب تفت می دهیم. سپس کشمش ها را شسته و درون آن تفت می دهیم و کنار می گذاریم. گوشت و نخود و کشمش و سیب زمینی و پیاز داغ را روی برنج می ریزیم. در صورت تمایل می توان پودر هل و میخک را روی برنج ریخت. نوش جان

انتهای پیام/

درباره ی مهری درخوش

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه شله زرد ویژه ماه مبارک رمضان

به گزارش دهه شصتی ها ، با توجه به شروع ماه مبارک رمضان طرز تهیه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *